Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


ΙΧΘΟΙΝΟΣ του ΤΑΡΣΑΝΑΣ

Όλα τα Καλούδια της Θάλασσας!


Κηφισίας 336 και Καρελλά  
τηλ. 210 6854004 και 6980051007

Ποιος είπε ότι για να φας καλό ψάρι πρέπει να πας δίπλα στην θάλασσα;
Ήρθε η θάλασσα δίπλα σου….!


Μετά από 18 χρόνια στην «Ανεμοκοίτη» στο Λαύριο, ο Δημήτρης Ταρσανάς, κατεβαίνει στην Αθήνα για να … γλυτώσει τους πελάτες του από το πήγαινε - έλα προς το Λαύριο και πίσω...  Πήρε λοιπόν την βάρκα του, την φουντάρισε στο Χαλάνδρι (Κηφισίας 336 και Καρελλά – απέναντι από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ) και μαγειρεύει στην ολοκαίνουργια κουζίνα του … όλα τα καλούδια της θάλασσας! 



Με ανοιχτή κουζίνα και τηγάνια που …παίρνουν φωτιά … και ιδιαίτερο όνομα με … νόημα, συνδυάζει τις εκλεκτές λιχουδιές θαλάσσης με εξαιρετικό χύμα κρασί και τσίπουρο!  Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο, με χρώματα της Ανατολής και πρωτότυπη καλλιτεχνική διακόσμηση, αφού φιλοξενεί εκθέσεις με υλικά από (που αλλού) την θάλασσα, που δεν αφήνει το … μάτι αλλά και κανέναν …ουρανίσκο ασυγκίνητο!
  
Το καλωσόρισμα στον Ιχθοίνος γίνεται με ξινολάχανο, τσιτσίραυλο και ντομάτα τουρσί , πατατούλα βραστή.  Ακολουθεί  … παρέλαση από φούσκες, αχινούς, κυδώνια, γυαλιστερές, πετροσωλήνες, στρείδια , χτένια, όλα σε μερίδες που χορταίνει και ο πιο απαιτητικός λιχούδης.





Χωρίς σταθερό μενού, κάθε μέρα - με πολύ ψάξιμο -  ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα!



Γούνες, Γαύρος, Τσίρος, Καβούρια, Καραβίδες, Γαρίδες και Αστακοί όπως και Ροφοί, Στείρες, Σφυρίδες, Φαγκριά, με διάφορες παραλλαγές.


Εκλεκτοί, πρωτότυποι αλλά και παραδοσιακοί μεζέδες όπως: Αβοκάντο και Μάνγκο με Τσίρο, Σάπιο (καπνιστό ψάρι), Πηδομίλαφο, Μύδια αχνιστά με φέτα και τσίπουρο και πολλά άλλα… Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα… παραδοσιακή κακαβιά της γιαγιάς…




Και όλα αυτά με … Iron Maiden, Pink Floyd και γενικά… κλασσικές ροκιές (!) στα ηχεία, όπως μόνο ο Ταρσανάς ξέρει να κάνει!  



ΙΧΘΟΙΝΟΣ του ΤΑΡΣΑΝΑΣ 

Σύντομα παραγγελίες και για το τραπέζι στο σπιτικό σας 
με τους φίλους σας...! 




Like us on Facebook: http://www.facebook.com/ixthoinostoutarsanas
Follow us in Twitter: https://twitter.com/TARSANASCLUB
Email: tarsanasclub@gmail.com 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου