Καλή χρονιά και ... νόστιμη!
Ο Ιχθοίνος του Ταρσανάς σας εύχεται χρόνια πολλά,
ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2013 και σας περιμένει στον φιλόξενο καινούργιο
χώρο του (Κηφισίας 336 και Καρελλά – απέναντι από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ) για να
μην τρώτε τα λεφτά σας στα… καύσιμα ( το Λαύριο το κρατάμε για το καλοκαίρι!!!)
αλλά στα τσίπουρα και στους μεζέδες (αν έχω όρεξη να σας τα φτιάξω… ΡΕΜΑΛΙΑ
μου)! Δωράκι για την αρχή της νέας χρονιάς η συνταγή μου για τα Μύδια με Φέτα
και Τσίπουρο…! Δοκιμάστε την!
Μύδια με Φέτα και Τσίπουρο
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά
φρέσκα μύδια
1 μεγάλο
κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
200-300 gr
φέτα κατσικίσια
1 ποτήρι του
κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι
του κρασιού τσίπουρο
λίγο
ελαιόλαδο
2 σκελίδες
σκόρδο, κομμένο σε χοντρές φέτες.
1-2
πιπερίτσες τσίλι, κομμένες σε χοντρές φέτες.
1-3 κγ
από το κάθε ένα: μαντζουράνα, μπούκοβο, θυμάρι, ρίγανη
1 κσ σπόρους
κόλιαντρου
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε καλά τα μύδια και με μια «βούρτσα» των πιάτων τα
τρίβουμε ένα ένα για να φύγουν οι ακαθαρσίες από το εξωτερικό τους.
Τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι και ανάβουμε το μάτι στην
δυνατότερη θερμοκρασία.
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις
πιπερίτσες και όλα τα μυρωδικά μας.
Ανακατεύουμε μία δύο φορές, και μετά από 2 περίπου λεπτά,
ρίχνουμε το κρασί και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά ακόμα.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την ρίχνουμε μέσα, όπως και το
τσίπουρο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σβήνουμε την φωτιά.
Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος, και στύβουμε
από πάνω 1-2 λεμόνια.
Και καλή σας όρεξη…!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου